Mitä voin odottaa kurssilta?

Astmapysäkin Buteyko-kurssi on n. kahdeksan tunnin kurssi, joka pidetään kolmen peräkkäisen viikon aikana. Kurssin hintaan sisältyy myös kahdentoista kuukauden puhelin- ja sähköpostituki. Kaikki kursseille osallituvat oppivat hallitsemaan astmaansa luonnonmukaisesti.

Opit tekemään Buteyko-menetelmän mukaiset hengitysharjoitukset oikein eli rentouttamaan hengityksesi ja korjaamaan volyymin oikealle tasolle. On tärkeää oppia sopeuttamaan harjoitukset arkielämääsi. Opit ymmärtämään miten krooninen hyperventilaation vaikuttanut oireidesi syntyyn. Opit myös hengittämään nenän kautta ja avaamaan tukkoisen nenän tarvittaessa sekä pysäyttämään alkavan astmakohtauksen. Kurssilla käsitellään lisäksi unen, ravinnon, liikunnan ja stressinhallinnan merkitystä oireiden hallinnassa. Kerromme myös mahdollisista puhdistusreaktioista.

Jotta kurssista olisi hyötyä, hengitysharjoitukset pitää tehdä kaksi kertaa päivässä sekä sisällyttää arkeen pieniä elämäntapamuutoksia. Tuloksena on merkittävä astmaoireiden väheneminen ja parantunut kunto. Harjoitukset ja elämäntapamuutokset eivät vaikuta radikaalisti päivittäiseen elämääsi, vaan ne on helppo sopeuttaa nykyiseen päivärytmiisi. Voinnin paraneminen motivoi harjoittelemaan.