Usein kysyttyjä kysymyksiä

Entä liikunta?

Kehotamme rajoittamaan liikuntaa kevyeen harjoitteluun ensimmäisten kahden viikon aikana, jotta hengitysvolyymi ei häiriintyisi. Kursseilla opimme liikkumaan tavalla, joka ei pahenna astmaoireita. Kunhan oikea hengitystekniikka on opittu, kaikenlainen liikunta ja urheilu on erittäin suositeltavaa millä tasolla tahansa kuntoliikunnasta huippu-urheiluun.

Käytetäänkö kursseilla jotain välineitä tai lääkkeitä?

Ei. Opetamme kursseilla kuinka astmaoireita voi hallita luonnonmukaisesti. Ruokavalio-ohjeisiin sisältyy suosituksia joidenkin lisäravinteiden ottamisesta, joista astmaatikoilla usein on todettu olevan puutetta. Kaikkien osallistujien pitää ehdottomasti jatkaa hoitavan lääkityksen käyttöä lääkärin ohjeiden mukaan ja avaavaa lääkettä käytetään aina tarvittaessa.

Kuinka nopeasti hengitysvolyymi korjaantuu?

Tämä riippuu oppilaan iästä ja astmaoireiden vakavuudesta. Motivaatio on tärkeä tekijä, sillä mitä motivoituneempi oppilas sitä nopeammin tuloksia syntyy. Useimmat kokevat vointinsa paranevan jo ensimmäisten päivien aikana, esim. oireita on vähemmän, unen laatu paranee, limaa erittyy vähemmän, ruuansulatus paranee, energiataso nousee – tavallisesti myös avaavan lääkityksen tarve vähenee. Syvemmälle meneviä muutoksia tapahtuu sitten pidemmällä aikavälillä.

Kuinka vaikeita harjoitukset ovat?

Buteyko-menetelmää opetetaan aina kohtuullisissa rajoissa. Hengitysharjoitukset ovat yksinkertaisia ja helposti ymmärrettäviä. Lapsille on omat harjoitukset. Toki kysymyksessä ei ole mikään ta

Missä kursseja järjestetään?

Astmapysäkki toimii Tampereella sekä kysynnän mukaan muuallakin Suomessa. Saat tarkemmat tiedot ennakkoilmoittautumisen yhteydessä. Voit kysyä lisätietoja kursseistamme ja aikatauluistamme sähköpostitse osoitteesta info(at)astmapysakki.fi tai soittamalla Sirpalle numeroon 050-305 4051.

Mitä lupaamanne tyytyväisyystakuu tarkoittaa?

Jos et koe oireidesi helpottuneen kuukauden sisällä kurssille osallistumisesta, voit osallistua lisätunnille ilman lisämaksua. Jos lisätunti ja sen jälkeinen kuukauden harjoittelu eivät edelleenkään helpota oireita, palautamme kurssimaksusi sinulle kokonaisuudessaan takaisin.

Mitä voin odottaa kurssilta?

Astmapysäkin Buteyko-kurssi on n. kahdeksan tunnin kurssi, joka pidetään kolmen peräkkäisen viikon aikana. Kurssin hintaan sisältyy myös kahdentoista kuukauden puhelin- ja sähköpostituki. Kaikki kursseille osallituvat oppivat hallitsemaan astmaansa luonnonmukaisesti.

Opit tekemään Buteyko-menetelmän mukaiset hengitysharjoitukset oikein eli rentouttamaan hengityksesi ja korjaamaan volyymin oikealle tasolle. On tärkeää oppia sopeuttamaan harjoitukset arkielämääsi. Opit ymmärtämään miten krooninen hyperventilaation vaikuttanut oireidesi syntyyn. Opit myös hengittämään nenän kautta ja avaamaan tukkoisen nenän tarvittaessa sekä pysäyttämään alkavan astmakohtauksen. Kurssilla käsitellään lisäksi unen, ravinnon, liikunnan ja stressinhallinnan merkitystä oireiden hallinnassa. Kerromme myös mahdollisista puhdistusreaktioista.

Jotta kurssista olisi hyötyä, hengitysharjoitukset pitää tehdä kaksi kertaa päivässä sekä sisällyttää arkeen pieniä elämäntapamuutoksia. Tuloksena on merkittävä astmaoireiden väheneminen ja parantunut kunto. Harjoitukset ja elämäntapamuutokset eivät vaikuta radikaalisti päivittäiseen elämääsi, vaan ne on helppo sopeuttaa nykyiseen päivärytmiisi. Voinnin paraneminen motivoi harjoittelemaan.

Onko Astmapysäkin ohjelmasta apua kaikille?

Ohjelmamme tehoaa hyvin kaikentyyppisiin astmaoireisiin. Ainoa este toipumiselle on, jos et kykene sitoutumaan harjoituksiin ja jätät ne tekemättä. Buteyko-menetelmää on tutkittu tieteellisesti Venäjällä ja Australiassa ja tutkimuksissa on todettu, että avaavan lääkityksen tarve pienenee 90 % ja hoitavan lääkkeen 49 % tämän menetelmän avulla. Maissa, joissa menetelmä on käytössä, on saatu erittäin hyviä hoitotuloksia. Sitoudumme työskentelemään jokaisen osallistujan kanssa heidän yksilöllisistä tarpeistaan lähtien.

Onko kursseille osallistumiselle jotain ehtoja?

Vain, että lääkitystä ei saa missään tapauksessa lopettaa keskustelematta hoitavan lääkärin kanssa. Kun ohjelmaa on sovellettu viikkojen ajan ja oireet vähenevät, oppilaat menevät lääkärin vastaanotolle konsultaatioon ja keskustelevat lääkityksen vähentämisestä. Ohjelmamme soveltuu kaikille yli viisivuotiaille ja on helppo toteuttaa ja soveltaa. Alaikäiset kurssilaiset tulevat kurssille yhdessä huoltajansa kanssa eikä huoltajalta luonnollisestikaan peritä maksua osallistumisesta.

Onko menetelmä vaarallinen?

Oikein ohjattuna menetelmämme on täysin turvallinen kunhan et muuta lääkitystäsi ilman lääkärin lupaa. Pyrimme työskentelemään jokaisen oppilaan kanssa kunnes hän ymmärtää menetelmän täysin ja pystyy soveltamaan sitä turvallisesti.

Ovatko tulokset pysyviä?

Merkittävä kohtausten väheneminen ja kyky hallita astmaoireita ovat pysyviä. Kun kontrollipaussisi on 40-60

Paljonko kurssi maksaa?

Kurssi maksaa 250 €. Hintaan kuuluu kurssitunnit sekä 12 kuukauden puhelin- ja sähköpostituki. Saman perheen sisaruksista ensimmäinen maksaa 250 € ja seuraavat 100 €.